Θεραπείες & Κόστος

valantisch3

Ατομική Ψυχοθεραπεία:

Βασικός στόχος της ψυχοδυναμικής/ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας είναι η συνειδητοποίηση/ενόραση (insight): αναγνώριση και βαθιά επίγνωση της εσώτερης ψυχικής πραγματικότητας του ατόμου. Η διαδικασία βοηθάει, δηλαδή, το άτομο να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τις «αθέατες» (ασυνείδητες) πλευρές του εαυτού του, έτσι ώστε να καταφέρει να προχωρήσει σε ριζικές και διαχρονικές αλλαγές της προσωπικής και διαπροσωπικής του ζωής (αντικειμενότροπες σχέσεις). Κατά την ψυχοδυναμική προσέγγιση οι πρώιμες εμπειρίες του παρελθόντος (και δη οι τραυματικές) επηρεάζουν σημαντικά την παρούσα κατάσταση του ατόμου. Η ίδια η θεραπευτική σχέση, που αναπτύσσεται σταδιακά και με ασφάλεια, κατέχει πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Η ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία μπορεί να έχει βραχεία διάρκεια (12 έως 20 συνεδρίες) εστιάζοντας σε συγκεκριμένα θέματα, ή πιο μακρά διάρκεια (θεραπεία ανοιχτού τέλους) με βαθύτερες και μονιμότερες αλλαγές. 

Κόστος Θεραπείας: Η τιμή κάθε ατομικής συνεδρίας (διάρκειας 60′) είναι 60€.

Ψυχοθεραπεία Ζεύγους:

Η ψυχοθεραπεία ζεύγους στοχεύει στην βελτίωση της συναισθηματικής επικοινωνίας του ζευγαριού, καθώς και στην εξέλιξη της ερωτικής του ζωής. Οι συνεδρίες βοηθούν το ζευγάρι έτσι ώστε να καταφέρει να διαχειρίζεται καλύτερα τις δυσκολίες της κοινής καθημερινότητας (διαχείριση ρόλων, ανατροφή παιδιών κ.α.) Το ζευγάρι αρχίζει, σταδιακά και με τη βοήθεια της θεραπείας, να επικοινωνεί με πιο ώριμους και παραγωγικούς τρόπους για βασικά ζητήματα που προκύπτουν. Ωστόσο, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός ομαλού χωρισμού/διαζυγίου του ζεύγους. Η ψυχοθεραπεία ζεύγους μπορεί να έχει βραχεία διάρκεια (12 έως 20 συνεδρίες) εστιάζοντας σε συγκεκριμένα θέματα, ή πιο μακρά διάρκεια (θεραπεία ανοιχτού τέλους) με βαθύτερες και μονιμότερες αλλαγές. 

Κόστος Θεραπείας: Η τιμή κάθε συνεδρίας ζεύγους (διάρκειας 60′) είναι 60€.

Διαδικτυακή Ψυχοθεραπεία:

Η online ψυχοθεραπεία (e-Therapy) συνίσταται στην υλοποίηση online οπτικοακουστικών συνεδριών (video call) με τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Βαλάντη Χουτοχρήστο. Η επιλογή του «e-therapy» προτείνεται κυρίως σε άτομα που: α) διαμένουν εκτός Αθήνας ή και Ελλάδας (Ελληνες εξωτερικού), β) έχουν κινητικές δυσκολίες ή σοβαρά θέματα υγείας, γ) δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για μετακινήσεις εντός της ημέρας, δ) δυσκολεύονται στην πιο άμεση και προσωπική επαφή, ε) αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπευτικής παρέμβασης και υποστήριξης. Η online ψυχοθεραπεία μπορεί να έχει βραχεία διάρκεια (12 έως 20 συνεδρίες) εστιάζοντας σε συγκεκριμένα θέματα, ή πιο μακρά διάρκεια (θεραπεία ανοιχτού τέλους) με βαθύτερες και μονιμότερες αλλαγές

Κόστος Θεραπείας: Η τιμή κάθε διαδικτυακής συνεδρίας (διάρκειας 60′) είναι 60€.

Ομάδες Αυτογνωσίας & Workshops:

Μέσα από μια ομάδα αυτογνωσίας ή κάποιο σεμινάριο/workshop τα άτομα καταφέρνουν σταδιακά να ανοιχτούν και να μιλήσουν ελεύθερα για τα θέματα που τους απασχολούν, ενώ την ίδια στιγμή έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους  ή και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Επιπλέον, τα μέλη μιας πλαισιωμένης ομάδας αυτογνωσίας μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπόλοιπους τις προσωπικές τους δυσκολίες, και εν τέλει να ανακαλύψουν νέες ιδέες ή προτάσεις για την ομαλότερη διαχείριση των προβλημάτων τους. Η ομάδες συμμετεχόντων είναι πάντα ολιγομελείς: max. 7 άτομα. 

Κόστος Θεραπείας: Το κόστος συμμετοχής σε ομαδικές συνεδρίες ή σεμινάρια/workshops κυμαίνεται μεταξύ 25€ και 220€.