Θεραπείες & Κόστος

valantisch3

Το PsychoTherapy Lab εφαρμόζει την ψυχοδυναμική προσέγγιση (psychodynamic psychotherapy) μέσα από δια ζώσης ατομικές συνεδρίες, διαδικτυακές συνεδρίες (video call), αλλά και συνεδρίες ζεύγους για θέματα σχέσεων. Επίσης, ποικίλα βιωματικά σεμινάρια & workshops αυτογνωσίας διοργανώνονται ανά περιόδους. Δεν αναλαμβάνονται παιδιά και έφηβοι. 

Βασικός στόχος της ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας & συμβουλευτικής είναι η συνειδητοποίηση/ενόραση (insight): αναγνώριση και βαθιά επίγνωση της ψυχικής πραγματικότητας του ατόμου. Η διαδικασία βοηθάει, δηλαδή, το άτομο να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τις «αθέατες» (ασυνείδητες) πλευρές του εαυτού του, έτσι ώστε να καταφέρει να προχωρήσει σε ριζικές και διαχρονικές αλλαγές της προσωπικής και διαπροσωπικής του ζωής (σχέσεις).

Θεραπευτής και θεραπευόμενος κάθονται face to face σε αντικριστές πολυθρόνες και συνομιλούν (ή μέσω κάμερας στη περίπτωση της διαδικτυακής ψυχοθεραπείας) . Ο αναλυόμενος καλείται σε κάθε συνεδρία να εκφράζει μέσα από αυθόρμητο προφορικό λόγο ό,τι έρχεται κάθε στιγμή στο νου του χωρίς αναστολές ή δισταγμούς (ελεύθερος συνειρμός). Ο θεραπευτής είναι πάντα εκεί για να υποδέχεται ό,τι νέο και απρόβλεπτο αναδύεται στη σφαίρα του συνειδητού, αλλά και για να βοηθά τον θεραπευόμενό του να ξεπερνά τις ενδεχόμενες αντιστάσεις/άμυνες που μπορεί να προκύπτουν εντός της διαδικασίας. Κάποιες φορές (ο θεραπευτής) παραμένει  αρκετά ουδέτερος, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να γίνεται πιο ενεργητικός με θεραπευτικές παρεμβάσεις, διευκρινίσεις, συνδέσεις, ερμηνείες, ή απορίες.

Ενίοτε, η διαδικασία και οι ενδεχόμενες συνειδητοποιήσεις μπορεί να απελευθερώσουν απωθημένες συγκρούσεις ή «δύσκολα» συναισθήματα όπως θλίψη ή ενοχή. Ο ψυχοθεραπευτής θα βοηθήσει ιδιαίτερα το άτομο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, να επεξεργαστεί τις συγκρούσεις του, και να επανασυνδεθεί σταδιακά με την προσωπική του ιστορία. Έτσι, ο άνθρωπος θα μπορέσει να αγαπήσει τον πραγματικό του Εαυτό και να προχωρήσει σε βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές που θα φέρουν την υπαρξιακή του ελευθερία!

Η θεραπεία & συμβουλευτική ζεύγους (ψυχοδυναμικού/ψυχαναλυτικού πρίσματος) στοχεύει στην επεξεργασία και ανάλυση ασυνείδητων μηχανισμών αλληλεπίδρασης (κυρίως αμυντικής φύσεως), που εν τέλει δυσκολεύουν την επικοινωνία του ζευγαριού και την ομαλή διαχείριση των ζητημάτων που διαρκώς θα έχουν να αντιμετωπίζουν (θέματα αυτονομίας και εξάρτησης, σεξουαλική ζωή, οικονομικά ζητήματα κ.α.). 

Κόστος Συνεδριών: 

Κάθε μεμονωμένη συνεδρία διάρκειας 60′ (δια ζώσης, διαδικτυακή, ή ζεύγους) κοστίζει 65€. Ισχύει 48ωρη πολιτική ακυρώσεων. 

Advertisements